De Evangelische Broedergemeente is begonnen als een zendingskerk. Al tien jaar na de stichting van het plaatse Herrnhut (Oostduitsland) vertrokken in 1732 de eerste zendelingen vanuit dit dorp naar St. Thomas in het Caribisch gebied.

Zo behoorde de Broedergemeente tot de pioniers van de Protestantse zending.

De Broedergemeente kwam door haar zendingswerk naar Nederland omdat vanuit Amsterdam de zendelingen de hele wereld in trokken. Het Zeister Zendingsgenootschap (ZZg) werd in 1793 opgericht om het wereldwijde zendingswerk van de Hernhutters vanuit Nederland te ondersteunen.

ZZg nieuws

 • Kantoor ZZg gesloten t/m 6 april

  Iedereen heeft op dit moment te maken met de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). Dit geldt ook voor het ZZg en alle medewerkers. Wij volgen de officiële richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. Dat leidt tot de volgende maatregelen.

 • Bibliotheek Kinderhuis Leliëndaal in gebruik genomen

  Weet u het nog? Vorig jaar zette Hariëtte Mingoen, een betrokken zendingsgenoot, zich in voor een nieuwe bibliotheek in Kinderhuis Leliëndaal. Met een aantal donoren maakte ze zich hard voor nieuwe literatuur, computers en een gerenoveerde ruimte. Het ZZg hielp met de verzending van de boeken.

  ...
 • Verjaardagsfonds: iets voor uw gemeente?

  De Broedergemeente in Zeist kent al sinds jaar en dag het zogeheten verjaardagsfonds. Gemeenteleden die in Zeist wonen krijgen op hun verjaardag bezoek van een zuster of broeder van het verjaardagfonds. Deze overhandigt de jarige een zelfgemaakte dagtekstenkaart en een envelopje voor

  ...
 • Wel een brief, maar geen blad

  In de week van 9 t/m 13 maart is ons nieuwe ZZg Nieuws met een bijbehorende brief per post opgestuurd naar onze abonnees.
  Door een technische fout zijn er helaas dit keer ook brieven gestuurd zónder het blad.
  Het kan dus zijn dat u van ons een brief hebt ontvangen zonder het ZZg

  ...
 • ZZg Nieuws maart verschenen

  Lees de nieuwste editie van het ZZg Nieuws met als thema: Heel de mens
  Tevens vragen wij om uw steun voor onze waardevolle

  ...

ZZg blog

 • Geestdrift

  Het Nederlands elftal kon zich niet kwalificeren voor de Europese Voetbalkampioenschappen. Wat misten we? Als je de kranten moet geloven kwam het door het niet goed op elkaar ingespeeld zijn van spelers, door gebrek aan mentale en fysieke

  ...